Goede doelen

Tezet steunt jaarlijks diverse goede doelen, zie hieronder. 

Veel van onze klanten steunen ook graag een goed doel, dat kan samen met Tezet. Veel van onze pakketten zijn uit te breiden met een goed doel label of een goeddoel etiket. Per pakket gaat er dan 1 EURO naar een goed doel naar keuze. 

Er is keuze uit 5 standaard goede doelen, maar er kan ook een eigen goed doel aangewezen worden, mits deze is aangesloten bij Goededoelen.nl

Stichting Hulphond

Hulphond Nederland heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen met een fysieke of therapeutische hulpvraag te helpen met de inzet van een hulphond. Door het vergroten van hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid wil de stichting hen een nieuw en blijvend perspectief bieden. Hulphond Nederland is verantwoordelijk voor het totale opleidings- en begeleidingsproces van hulphonden en cliënten.

KIKA, Kinderkankervrij

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds richt zich op het welzijn van kwetsbare ouderen. Daarbij staat de bestrijding van eenzaamheid centraal. Met onze diensten en activiteiten willen wij sociale contacten bevorderen en zorgen dat ouderen langer zelfstandig blijven. Zo proberen we te zorgen voor een gelukkigere oude dag voor vele ouderen.

Clini Clowns

CliniClowns zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Ieder kind moet erbij kunnen horen vindt Nationaal Fonds Kinderhulp. Voor 1 op de 9 kinderen in ons land is dat helaas niet zo vanzelfsprekend. Zij groeien op in armoede en voelen zich buitengesloten. Kinderhulp is er voor ze, ook als ze nergens anders terecht kunnen.

Goededoelen.nl

De Belastingdienst stelt voorwaarden aan een organisatie die een ANBI wil zijn. Een organisatie die daaraan voldoet, krijgt de ANBI-status. Dat is aantrekkelijk voor donateurs omdat giften aan een ANBI belastingvoordeel kunnen opleveren. Dit geldt zowel voor losse giften via de giftenaftrek als via periodieke giften. Een ANBI zelf betaalt geen erf- of schenkbelasting. Op Goededoelen.nl tref je een compleet overzicht aan.

Andere goede doelen die wij ondersteunen:

KNGF

Deze 4 kanjers maken deel uit van de bemanning van het marineschip de EVERTSEN. Zij maken een lange reis via de Zwarte Zee, het Suez kanaal, de Zuid Chinese Zee naar Japan en daarna terug. De gehele bemanning verzinnen acties om  het goede doel KNGF te steunen. Anique, Eva, Carmen en Sophie hebben op een loopband de 4-daagse gelopen en dit midden op zee. Samen hebben zij maar liefst 273 kilometer gelopen (en dit naast hun dagelijkse werkzaamheden). Tezet heeft voor elke KM € 2,00 beschikbaar gesteld voor dit fantastische goede doel.

Tezet adopteert Hulp(hond) Piet (zijn echte naam is Luc)

Tijdens een van de bijeenkomsten van Stichting Hulphond heeft Tezet Luc geadopteert en omgedoopt tot Hulphond Piet of te wel Hulppiet. Piet is een pup die bij Stichting Hulphond in opleiding is. We wensen hem heel veel succes toe en zijn ervan overtuigt dat hij samen met zijn vele collega's heel goed werk gaat verrichten in de toekomst.

NATIONAAL OUDEREN FONDS

TEZET sponsort het Nationaal Ouderenfonds met een leuk Sinterklaaspakket tijdens een Sinterklaastour langs honderden eenzame ouderen. 

 

“We weten van het Ouderenfonds dat er heel veel eenzaamheid is onder ouderen. Daarom willen we ouderen graag een leuk moment bezorgen door geheel kosteloos hen te bezoeken. Met het Ouderenfondsbusje en een vrijwillige chauffeur rijden Sinterklaas en 7 pieten, van Sinterklaas in Gelderland, waaronder Opa Piet, langs 14 verschillende locaties. En dat in 2 dagen!” aldus Sinterklaas. Sint en pieten gaan mee gymmen, sjoelen, doen mee aan een modeshow of lunchen gezellig een hapje mee. 

 

Voor deze actie sponsort TEZET ook dit jaar weer 500 leuke Sinterklaastasjes die Sinterklaas aan de ouderen van de woon-zorgcentra zal uitdelen. TEZET is al vele jaren actief met seizoens- en relatiegeschenken. Naast het grote assortiment relatiegeschenken bieden ze ook pakketten aan rondom thema’s als Sinterklaas, Pasen, Kerstmis en zomer.

NATIONAAL FONDS KINDERHULP

Tezet - The Surprise Company sponsort het Sinterklaas uitje van Het Nationaal Fonds Kinderhulp met 6500 zakjes kruidnoten

 

Kinderhulp helpt kinderen die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor 1 op de 9 kinderen niet zo vanzelfsprekend. Dat zijn 398.000 kinderen die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen,  een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken. Omdat ook zij moeten kunnen meedoen en een mooie toekomst verdienen! Meer informatie over Kinderhulp en wat jij voor hen kunt doen, vind je via www.kinderhulp.nl.

STICHTING HEPPIE

Tezet - The Surprise Company sponsort Stichting Heppie!

Al vanaf 2012 sponsort Tezet Business Gifts ieder jaar weer Stichting Heppie. Wederom bezorgden wij leuke én lekkere Sinterklaaspakketten en Sinterklaaslekkernijen dat kinderen die Sinterklaas vieren bij Stichting Heppie kunnen genieten van een echt Sinterklaasfeest.

 

Wat doet stichting Heppie?
Stichting Heppie zet zich in voor kinderen die niet zorgeloos kunnen opgroeien. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen die uit gezinnen komen met financiële problemen, die te maken hebben met een zeer gespannen thuissituatie of die wegens ziekte, ontwikkelingsproblemen of licht verstandelijke handicap extra hulp nodig hebben. 

CLINI CLOWNS

TEZET Business Gifts biedt vrijwilligers van CliniClowns een Kerstattentie aan!


De CliniClowns doen echt heel goed werk. Dagelijks krijgen kinderen in ziekenhuizen even een leuk moment.
Een moment waar de kinderen echt iedere keer weer naar uitkijken.

 

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor stichting CliniClowns.

 

TEZET Biedt aan 260 vrijwilligers een kerstattentie aan als dank voor hun geweldige inzet van afgelopen jaar.
TEZET wenst iedereen van de stichting CliniClowns hele fijne feestdagen toe en een goed nieuwjaar!

VOEDSELBANKEN

Vrijwel altijd blijven er na een seizoen onverkochte producten over. Producten die nog prima zijn voor consumptie, maar door Tezet niet meer verwerkt zullen worden in verband met beperkte houdbaarheid. De Voedselbank is altijd blij en zorgt ervoor dat e.e.a. op de juiste plek terecht komt. Dat blijft fantastisch werk van deze gemotiveerde vrijwilligers. 
Omroep Gelderland bericht hoe Sinterklaassnoepgoed en Kerststollen van Tezet goed terecht komen.