Hoe maak je een relatiegeschenk persoonlijk?

Het geheim van een goed relatiegeschenk? Maak het persoonlijk! Een cadeau waar goed over nagedacht is en afgestemd is op de ontvanger.
 

Redenen om waardering persoonlijk te maken

In een wereld waar alles maar sneller gaat en er weinig wordt stilgestaan bij persoonlijke waardering is het des te belangrijker je waardering te tonen voor je werknemers of relaties. Voor je het doorhebt voelen ze zich ondergewaardeerd en nemen ze afscheid van je.
Waardering doet wat met de mens. Het maakt ze zelfverzekerder, loyaler en dankbaarder. Maar let er dan wel op dat je het goed doet, én oprecht. Hierbij staat het woord ‘persoonlijk’ centraal. Dit is immers wat jouw geschenk tot oprechte waardering maakt.
 

Persoonlijk relatiegeschenk tip 1: Voeg je logo toe

Je bedrijfslogo toevoegen aan je relatiegeschenk is met name interessant voor geschenken aan partners of relaties. Hiermee bouw je aan je brand awareness. Toch kan het ook goed zijn je bedrijfslogo toe te voegen aan geschenken voor je personeel. Afhankelijk van het geschenk zal de familie of kennissen het presentje namelijk ook kunnen zien en ook dan bouw je aan je merkbekendheid. Tevens is het voor de ontvanger leuk om middels het gepersonaliseerde geschenk herinnert te worden aan de waardering die ze kregen.
 

Persoonlijk relatiegeschenk tip 2: Stel je eigen cadeau samen

Niets is leuker dan een cadeau krijgen waar tijd en aandacht aan besteed is. Stel daarom zelf je relatiegeschenk samen. Hiermee toon je aan dat er met liefde en aandacht tijd besteed is aan het uitkiezen van het perfecte cadeau. Houd de ontvanger van chocola? Zorg dan dat er voldoende chocolade toegevoegd wordt. Of kies zelfs voor een chocoladereep met bedrijfslogo!


Persoonlijk relatiegeschenk tip 3: Voeg een handgeschreven briefje
toe

“Annet, bedankt voor jouw geweldige inzet en positieve sfeer. Groetjes Hanneke”. Klinkt toch een stuk persoonlijker dan: “Bedankt voor jouw inzet. Groetjes Hanneke”. Een kleine moeite, maar zo veel waardevoller. Met twee kleine toevoegingen maak je een algemene boodschap persoonlijk:
  • Voeg de naam van de ontvanger toe;
  • Benoem minstens 1 positief punt van de ontvanger.


Elementen van een goed relatiegeschenk


Het perfecte geschenk, bestaat die? Wij denken van wel! Voldoet jouw geschenk aan een van de volgende elementen dan zit je al gauw goed:


Duurzaam

Met een duurzaam cadeau geef je twee signalen af: je bent begaan met het welzijn van de ontvanger en je bent begaan met het milieu. Ontdek ons duurzame aanbod.


Persoonlijke waardering

Je maakt het geefmoment pas echt uniek door een persoonlijke boodschap aan je geschenk toe te voegen. De ontvanger zal dit dan ook niet snel vergeten en zal zich meer gewaardeerd voelen.
Heb jij al nagedacht over hoe je je personeel of relaties kan verrassen met een persoonlijk relatiegeschenk? Wij denken graag met je mee! Neem vrijblijvend contact op met onze waarderingsexperts.