Wanneer Kerst weer nadert, beginnen werkgevers alweer te stressen. Elk jaar een leuk Kerstpakket vinden, dat het personeel weer blij maakt, is een hele opgave. De kernvraag is dan ook: wat is een leuk Kerstpakket? Een vraag waar we zijn ingedoken en op wat interessante inzichten zijn gekomen. Benieuwd naar het antwoord? Lees dan snel verder.

Zo blij als een kind

Ongeacht de leeftijd, een cadeau krijgen blijft altijd leuk. Kerst is een vast moment in het jaar dat het personeel een Kerstpakket verwacht. Sommige mensen vinden dit zo leuk, dat ze hier al maanden op zitten te wachten. Het is een moment dat we weer zo blij als een kind worden.

Tot zover gaat het goed, maar nog belangrijker is het moment van openen. Als dit tegenzit, is alle pret alweer weg. Daardoor is het belangrijk om de verwachtingen na te komen en er een leuk Kerstpakket van te maken.

Wanneer is een Kerstpakket écht leuk?

De ingrediënten van een leuk Kerstpakket kan per persoon erg verschillen. De één hecht veel waarde aan de hapjes en drankjes, terwijl een ander kickt op het verrassingselement. Over het algemeen zijn dit de onderdelen voor een leuk Kerstpakket:

Verrassing

Mensen houden van verrassingen. Of het nou een cadeau is op een verjaardag of onverwacht presentje op een beurs. Het Kerstpakket moet daardoor ook aanvoelen als een verrassing. We weten dat we het krijgen, maar de inhoud moet ons verrassen.

Het uitpakken moet dan ook een feestje zijn! Geen blanco doos dichtgeplakt met tape. Kies juist voor een mooie cadeaudoos met lintjes en inpakpapier. Tip: maak het zo instagrammable mogelijk.

Dieetwensen

Een flesje wijn terwijl je geen alcohol drinkt. Een portie bitterballen terwijl je vegetariër bent. Niks is vervelender dan consumptie te krijgen waar je niks aan hebt. Als je dus ook spullen in je Kerstpakket ontvangt waar je niets aan hebt, voelt het best rot. Daardoor is het belangrijk om als werkgever je Kerstpakketten goed af te stemmen op je personeel.

Voorkom irritatie en verspilling, vraag goed na wat de dieetwensen zijn van je personeel bij het samenstellen van een Kerstpakket.

Waardering

Een Kerstpakket is voornamelijk bedoeld als een teken van waardering voor je personeel. De inhoud van je Kerstpakket is dan ook een indicatie van je waardering voor het personeel. Als je alleen een boekenbon uitdeelt van 15 euro, dan geef je weinig waardering. 

Laat je waardering aan je personeel overeenkomen met de inhoud van het Kerstpakket. Deze kun je bijvoorbeeld rijkelijk vullen, erg persoonlijk maken, een unieke twist geven of een combinatie van alles! Als de werknemer maar het gevoel krijgt van een goede waardering vanuit het bedrijf.

Inhoud

Er ontstaan vaak discussie over wat er dan in een ‘perfecte’ Kerstpakket hoort. Zijn dat juist mokken en gadgets of toch wijn en worst? Daar is geen concreet antwoord op, dit is weer per persoon verschillend. Er zijn wel een paar bestsellers die het altijd goed doen: chips, toastjes, kaasjes, snoeperijen en chocolade. Aangevuld met nieuwigheidjes is de kans op succes groot.

Probeer voornamelijk deze type producten op te nemen in je Kerstpakket. A-merken scoren het beste, hoe meer hoe beter.

Persoonlijk 

Vaak wordt er te groot gedacht met het persoonlijk maken van een Kerstpakket. Het pakketje inhoudelijk aanpassen op honderden personeelsleden kan onwerkelijk zijn, terwijl een persoonlijk kaartje met een aandachtige boodschap ook genoeg is. Bij kleine bedrijven kan het geschreven worden door de directeur en bij grotere bedrijven door de teamleider.

Het belangrijkste is dat werknemers het gevoel krijgen van een persoonlijke touch. Zo voelt het Kerstpakketje toch speciaal voor jou i.p.v. 1 van de honderden.

Moet een Kerstpakket leuk zijn?

Er is niemand die je verplicht om een Kerstpakket samen te stellen die leuk is. Al geef je een pot mayo en een baksteen, niemand die je hiervoor een boete geeft. Het personeel daarentegen zal je dat niet in dank afnemen. Frustratie, ongenoegen en verdriet krijg je ervoor terug. Een grote domper in het moraal van je personeel.

Dus als je als werkgever deze route wilt bewandelen, wat wij sterk afraden, dan kan dat. 

 

Veelgestelde vragen over de Kerstpakketten van Tezet

Waarom een Kerstpakket bestellen bij Tezet? 
Klanten beoordelen ons als uitstekend! Tezet maakt en verpakt alle pakketten in eigen huis. Het is daarom mogelijk om het Kerstpakket volledig te personaliseren. Tezet staat voor 100% service. Ook bestellen op factuur is mogelijk.

Passen de Kerstpakketten van Tezet door de brievenbus?
Verras je jouw personeel liever thuis? Geen probleem! Tezet heeft een uitgebreid assortiment aan Kerstpakketten die door de brievenbus passen. Bekijk onze brievenbusgeschikte Kerstpakketten

Uit wat voor Kerstpakketten kan ik kiezen?
Voor elk bedrijf ziet het perfecte Kerstpakket er anders uit. Daarom hebben wij alle verschillende Kerstgeschenken voor je op een rijtje gezet. Twijfel je nog over je keuze? Neem dan contact op, we denken graag met je mee!