Bij het kiezen van een chocoladeletter is het belangrijk om te weten welke variant de meeste chocolade bevat. Tezet heeft een groot assortiment aan verschillende soorten en maten chocoladeletters, waaronder de populaire Verkade chocoladeletters. Maar welke chocoladeletter heeft eigenlijk de meeste chocolade?

De traditie van chocoladeletters

Chocoladeletters maken al tientallen jaren deel uit van een traditie tijdens Sinterklaas. Het is gebruikelijk om een chocoladeletter in je schoen te vinden of als cadeau te ontvangen tijdens Sinterklaasavond. De traditie geldt voor jong en oud, iedereen geniet tijdens Sinterklaas. Dit is de kans om te genieten van de heerlijke smaak van chocoladeletters bij Tezet.

Verschillende soorten chocoladeletters

Bij Tezet verkopen wij een breed scala aan chocoladeletters voor Sinterklaas. Er zijn verschillende soorten chocoladeletters te bestellen, gemaakt van verschillende soorten chocola. De meest voorkomende varianten zijn melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade. Elk type chocola heeft zijn eigen smaak, waardoor voor iedereen wat wils is. 

Chocoladeletter trends

Ook in de wereld van chocoladeletters vinden steeds meer ontwikkelingen plaats. Hier zijn enkele opvallende chocoladeletter-trends waar je misschien nog niet bekend mee bent:


Smaken chocoladeletters: Tegenwoordig experimenteren onze ambachtelijke medewerkers met bijzondere smaakcombinaties. Denk aan karamel, hazelnoot, zeezout en nog veel meer verschillende soorten smaken.

Kleurrijke decoraties: In de chocoladeletter wereld zien we steeds meer chocoladeletters met kleurrijke decoraties. Denk aan symbolen boven op de letter als een cadeau of een presentje van de Sint. 

Verpakking: Naast de chocoladeletter zelf is de verpakking net zo belangrijk. Chocolatiers besteden meer aandacht aan stijlvolle verpakkingen. Het inpakken van de doos is ook belangrijk om de perfecte sfeer te creëren voor Sinterklaas

De grootste chocoladeletter

De grootste chocoladeletters, wie wil dat nou niet? Binnen ons assortiment hebben we altijd één chocoladeletter die alle aandacht trekt van chocoladeliefhebbers. De grootte van de chocoladeletter zorgt voor langdurig genot van de traktatie die je zelfs kunt geven als indrukwekkend cadeau.


Deze letter is niet alleen lang, maar ook dik, waardoor er een grote hoeveelheid chocolade in zit. Dit is de ideale keuze voor mensen die extra lang willen genieten van chocolade met Sinterklaas. Bij Tezet hebben we de perfecte optie voor jou: de Luxe Chocoladeletter, met maar liefst 300 gram chocolade!

De meest gekozen chocoladeletter

Welke chocoladeletter is de meest gekozen letter? Over het algemeen zijn melk chocolade letters populair tijdens de feestdagen. Witte chocoladeletters en pure chocolade letters worden ook vaak gekozen, maar melkchocolade blijft de absolute favoriet. Deze varianten zijn gewaardeerd door liefhebbers van specifieke smaakprofielen.


Wat betreft de keuze van de letter zelf, zijn er bepaalde letters die vaak de voorkeur krijgen. De letter S van Sint en de letter P van Piet worden over het algemeen vaak gekozen. Deze letters zijn erg populair tijdens de feestdagen. Naast deze chocoladeletters zijn er veel mensen die een letter kiezen die hun eigen initialen bevat of de initialen van de ontvanger.

 

Welke chocoladeletter heeft het meeste chocola?

Naast de grootste en meest gekozen chocoladeletter is het soort chocolade ook van belang. Bij Tezet kun je kiezen uit witte, pure en melk chocoladeletters van merken als Verkade en chocoladerepen van Tony’s chocolonely's. De eerste letters van Pieten en Sinterklaas, dus P en S, zijn populair, maar de letter M behoort tot de grootste letter van het alfabet. Kies je voor de letter M, dan denk je waarschijnlijk dat je meer chocolade hebt, maar dit is niet het geval. Het aantal gram chocolade is altijd hetzelfde.