Op zoek naar een manier om je personeel te bedanken voor hun inzet met Kerst? Lees hieronder verschillende manieren om je personeel op een originele manier te bedanken voor al het harde werk. Deze tips kun je toepassen in elk bedrijf, ongeacht je budget en personeelsbestand.

Is een bedankje wel nodig?

In principe niet. Het geeft echter zoveel meerwaarde als je het wél doet. Je personeel voelt zich hierdoor meer betrokken en wordt beloond voor het werk van het afgelopen jaar. Een extra schouderklopje kan nooit kwaad en doet soms wonderen voor de werksfeer.

And a happy new year

Kerst is een ideaal moment om je personeel extra in het daglicht te zetten met een bedankje. Iedereen zit al lekker in de kerstsfeer en is toe aan ontspanning na een druk werkjaar. Kerst is dan ook een mooi overgangspunt naar het nieuwe jaar. Met een speciaal bedankje aan je personeel, gaat iedereen met een fijn gevoel het nieuwe jaar weer in!

Een Kerstpakket is altijd goed, toch?

Er is al jaren een algemeen begrip voor personeel bedankjes met Kerst. Een groot Kerstpakket gevuld met hapjes, drankjes en wat onpersoonlijke spullen die niet iedereen gebruikt. Vroeger wisten we niet beter en was het allemaal prima. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk en zijn de verwachtingen van het personeel ook veranderd.

Mensen willen iets origineels, iets wat hun verrast. Het openen van een Kerstpakket moet niks voorspelbaars worden, maar juist de verrassing waar mensen het hele jaar op wachten.

Tips voor leuke bedankjes personeel

Onze redactie heeft een aantal leuke tips verzameld voor het geven van een personeel bedankje:

1. Dagje uit
Je geeft een belevenis cadeau, wat vaak langer houdbaar blijft dan een fysiek cadeau. De dierentuin, een slipcursus, een culinaire fietsroute of kaartjes voor een wellnesscentrum. Vind je het lastig om te kiezen? Geef dan een VVV cadeaukaart zodat je personeel zelf kan kiezen. Een mooi moment dat je personeel kan beleven met zijn/haar dierbaren.

2. Origineel Kerstpakket
Een Kerstpakket moet verrassen en een glimlach toveren op het gezicht van je personeel. Kies daardoor niet voor een traditioneel Kerstpakket die duizenden anderen ook krijgen, maar ga voor iets origineels. Zoals een kerstpakket met een leuk thema of een unieke kerstverpakking. Ook zijn borrelboxen erg populair.

3. Wijnpakket
Er is niets lekkerder dan een wijntje op de bank na een lange dag. Vooral na een lang jaar hard werken, is een wijnpakket dan ook een mooi gebaar. Je zegt als het ware: “Ga naar huis, trek een fles open en geniet van je welverdiende rust”.

4. Kletspot
We missen tegenwoordig diepgaande gesprekken met onze vrienden en familie. Door alle prikkels om ons heen verzwakt onze binding. Met de kletspot ga je weer lekker offline en ga je de diepe gesprekken aan. Je creëert weer een sterke binding en gaat lekker in je vel zitten.

5. Goed doel
Er zijn helaas nog teveel mensen op aarde die het niet zo goed hebben als ons. Om hier een steentje aan bij te dragen, zijn er ook kerstpakketten die het goede doel steunen. Een win-win-win situatie.

Persoonlijke touch

Maak het geschenk extra waardevol door een persoonlijke boodschap aan toe te voegen. Een kaart vanuit het management met een persoonlijk bericht zal wonderen doen voor de motivatie. Of geef het pakketje persoonlijk aan diegene en vertel 1 op 1 waarom je het zo prettig vindt om zijn/haar collega te zijn. Elke vorm van persoonlijke touch zal het bedankje verdubbelen in waarde.
 

Veelgestelde vragen over de Kerstpakketten van Tezet

Waarom een Kerstpakket bestellen bij Tezet? 
Klanten beoordelen ons als uitstekend! Tezet maakt en verpakt alle pakketten in eigen huis. Het is daarom mogelijk om het Kerstpakket te personaliseren. Tezet staat voor 100% service. Ook bestellen op factuur is mogelijk.

Passen de Kerstpakketten van Tezet door de brievenbus?
Verras je jouw personeel liever thuis? Geen probleem! Tezet heeft een uitgebreid assortiment aan Kerstpakketten die door de brievenbus passen. Bekijk onze brievenbusgeschikte Kerstpakketten

Uit wat voor Kerstpakketten kan ik kiezen?
Voor elk bedrijf ziet het perfecte Kerstpakket er anders uit. Daarom hebben wij alle verschillende Kerstgeschenken voor je op een rijtje gezet. Twijfel je nog over je keuze? Neem dan contact op, we denken graag met je mee!