Pasen wordt op verschillende manieren gevierd, afhankelijk van de plaats en de tradities. Zo worden in sommige landen Paaseitjes gezocht, worden er Paasbrunches gehouden of worden er Paasprocessies georganiseerd. Ook worden er vaak bloemen gegeven als cadeau om de lente te vieren.

Pasen is een mooie gelegenheid om iemand een cadeau te geven. Dan komt echter een welbekende vraag: wat geef ik met Pasen? 

Er zijn talloze mogelijkheden om iemand met Pasen te verrassen. We bespreken de meest populaire en originele cadeaus die je met Pasen geeft. Ook vertellen we je hoe je jouw Paasgeschenk persoonlijker kunt maken en waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van een cadeau.

Top 5 populairste cadeaus voor Pasen

Hieronder top 5 populairste cadeaus om met Pasen te geven:

1. Een Paashaas van chocolade
Dit is misschien wel het meest populaire cadeau met Pasen. Een Paashaas van chocolade is lekker en wordt vaak gegeven aan kinderen, maar ook volwassenen genieten ervan. Tegenwoordig heb je keuze uit allerlei verschillende varianten, van kleine Paashaasjes tot grote exemplaren die wel een kilo wegen.

2. Een doosje met chocolade Paaseieren
Chocolade Paaseieren zijn kleine chocolade-eitjes met een vulling van bijvoorbeeld marsepein of koffiecrème. Ze zijn lekker en worden vaak gegeven als cadeau met Pasen. Je kunt een doosje kant-en-klare Paaseieren geven, maar je kunt ook zelf eieren maken. Er zijn allerlei smaken verkrijgbaar, dus verras iemand met een doosje met chocolade-eieren in bijvoorbeeld aardbeiensmaak of koffiesmaak.

3. Een mooie bos bloemen
Wat is er nu fijner dan wakker worden met een mooie bos bloemen op tafel? Geef iemand een bos bloemen als cadeau om de lente te vieren en om hem of haar te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Er zijn talloze bloemen beschikbaar, dus je kunt kiezen voor iets wat bij de smaak van de ontvanger past. Een bos tulpen is bijvoorbeeld een typisch cadeau voor in de lente, terwijl een boeket rozen altijd in de smaak valt. Voeg nog een kaartje toe om het extra persoonlijk te maken.

4. Een Paasbrunch
Geef iemand een Paasbrunch als cadeau. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een lekker Paasbrood, een Paaseitje, een kopje koffie of thee en andere lekkernijen. Je kunt een kant-en-klare bruch als pakket cadeau geven, maar ook zelf samenstellen in huis. Met het laatste kun je samen genieten van een lekker Paasontbijt of -brunch.

5. Een kaart met Pasen wensen
Laat iemand weten dat je aan hem of haar denkt door een mooie kaart met je beste wensen & felicitaties voor Pasen te sturen. Zo kun je iemand op een persoonlijke manier feliciteren met Pasen.

Top 5 originele cadeaus met Pasen

Zoek je iets origineels om weg te geven met Pasen? Bekijk dan onze top 5 originele cadeaus om te geven met Pasen:

1. Een Paashaas van fruit
Dit is een gezonde variant op een Paashaas van chocolade en kan leuk zijn voor mensen die geen chocolade mogen of willen eten. Je kunt bijvoorbeeld een Paashaas maken van een meloen of ananas. Laat je creativiteit erop los en maak er een meesterwerk van!

2. Een spel met een Pasen-thema
Er zijn talloze spellen verkrijgbaar met een Pasen-thema, zoals eieren zoeken, Paashaasjes vangen of Paaseitjes verven. Dit kan leuk zijn voor kinderen, maar ook voor volwassenen die houden van spelletjes. Naast de bestaande bord- en kaartspellen, kun je ook veel online puzzels en opdrachten vinden. Leuk om met het hele gezin 

3. Een Paasbrunch pakket
Geef iemand een Paasbrunch pakket als cadeau, met alles wat hij of zij nodig heeft om een lekkere Paasbrunch te maken. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een Paasbrood, Paasjam, Paaseitjes en andere lekkernijen. Let op, voeg de producten toe aan het pakket afhankelijk van het aantal personen die mogen genieten van de Paasbrunch.

4. Een Pasen knutselpakket
Voor de creatievelingen onder ons is een knutselpakket met Pasen-thema misschien wel het ideale cadeau. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit materialen om een Paashaas te maken, een Paasei te versieren of andere Pasen-decoraties te maken. Vooral jonge kinderen zullen erg blij zijn met het knutselpakket voor Pasen.

5. Een Paasontbijt op bed
Geef iemand het ultieme Paasontbijt cadeau door alles te regelen voor een ontbijt op bed. Dit kan bestaan uit lekkere broodjes, een Paaseitje, een kopje koffie of thee en misschien zelfs een bloemetje. Dat is nog eens lekker wakker worden!

Er zijn talloze andere originele Pasen cadeaus te bedenken, dus laat je creativiteit de vrije loop en bedenk iets wat bij de ontvanger past.

Aandachtspunten bij het geven van een Paascadeau

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het geven van een cadeau voor Pasen:

  • Houd rekening met de smaak van de ontvanger: als je iemand een cadeau wilt geven, is het belangrijk om te kijken wat hij of zij leuk vindt. Kies bijvoorbeeld een Paashaas van chocolade in de smaak die de ontvanger het lekkerst vindt, of geef een bos bloemen die hij of zij mooi vindt. Twijfel je wat de smaak is van de ontvanger? Probeer het dan na te vragen bij zijn/haar vrienden of familie. Het zou jammer zijn als je een Paascadeau geeft dat niet past bij de smaak van de ontvanger.

  • Let op eventuele allergieën of dieetwensen: sommige mensen hebben allergieën of volgen een speciaal dieet, zoals een glutenvrij of veganistisch dieet. Houd hier rekening mee als je een cadeau wilt geven en kies bijvoorbeeld voor een Paashaas van fruit in plaats van chocolade of geef een veganistisch Paasbrood als cadeau. Twijfel je of het product bepaalde ingrediënten bevat? Neem dan contact op met de verkoper, die kan je deze informatie geven.

  • Kies iets wat bij de persoon past: het is fijn als een cadeau iets zegt over de ontvanger. Kies bijvoorbeeld een cadeau dat aansluit bij de hobby's of interesses van de persoon, of geef iets wat bij zijn of haar persoonlijkheid past. Zo maak je het cadeau nog specialer en persoonlijker. 

  • Let op de kwaliteit: als je iemand een cadeau wilt geven, is het belangrijk om te kiezen voor iets van goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat het cadeau lange tijd meegaat en dat de ontvanger er echt van kan genieten. Probeer goedkope cadeaus van het buitenland te vermijden en kijk vooral naar de beoordelingen voor je het cadeau koopt.

Maak het cadeau persoonlijk: een cadeau wordt vaak nog leuker als het persoonlijk is. Je kunt bijvoorbeeld een kaart met een persoonlijke boodschap geven, of iets maken wat speciaal voor de ontvanger is. Zo laat je zien dat je aan hem of haar hebt gedacht.

Tips om je Paascadeau persoonlijker te maken

Er zijn talloze manieren om een cadeau voor Pasen persoonlijk te maken voor de ontvanger. Hieronder enkele ideeën om het Paascadeau persoonlijker te maken:

  • Voeg een persoonlijke boodschap toe: een kaart met een persoonlijke boodschap is altijd leuk om te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld iets schrijven over waarom je dit cadeau aan de ontvanger geeft, of over wat hij of zij voor jou betekent. Zo wordt het cadeau nog specialer. Daarnaast wordt de persoonlijke boodschap ook bewaard als herinnering, terwijl de doos met chocolades al snel op is en vergeten wordt. 

  • Maak het cadeau zelf: als je handig bent, kun je het cadeau zelf maken. Zo laat je zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau en wordt het nog persoonlijker. Je kunt bijvoorbeeld een Paashaas maken van klei of papier-maché, of een Paasei versieren met lintjes en versieringen.

  • Kies iets wat aansluit bij de hobby's of interesses van de ontvanger: als je weet wat de ontvanger leuk vindt, kun je hierop aansluiten bij het kiezen van het cadeau. Zo geef je iets wat echt bij hem of haar past. Een voetballiefhebber zou het extra leuk vinden om een Paasei te ontvangen in de vorm en kleur van een voetbal.

  • Personaliseer het cadeau: sommige cadeaus kun je personaliseren door bijvoorbeeld de naam van de ontvanger erop te zetten. Dit kan bijvoorbeeld met een mok, een t-shirt of een ander cadeau waarbij je de naam erop kunt zetten. Zo wordt het cadeau nog specialer.​

Paascadeau kopen bij Tezet

Wil je jouw Paascadeau of Paasmandje kopen bij Tezet? Bekijk ons uitgebreide aanbod aan Paascadeaus om het juiste cadeau uit te kiezen. Of het nou gaat om een kleine of grote groep ontvangers, Tezet helpt je met het samenstellen van een Paascadeau op maat. Bestel direct voor topkwaliteit paascadeaus!

Veelgestelde vragen over de Paaspakketten van Tezet

Uit wat voor Paaspakketten kan ik kiezen?
Tezet heeft een uniek eigen assortiment Paaspakketten. De pakketten zijn geschikt voor elk budget. Ook kan er zowel in grote als kleine aantallen besteld worden. Alle pakketten zijn uniek en daarom leuk om te geven.

Waarom bestellen bij Tezet?
Klanten beoordelen ons met een 4,8/5! Tezet maakt en verpakt alle pakketten in huis. Het is daarom mogelijk om het Paaspakket volledig te personaliseren. Tezet staat voor 100% service. Ook bestellen op factuur is mogelijk. 

Kan ik mijn bedrijfslogo bij Tezet op het pakket laten bedrukken?
Het bedrukken van een bedrijfslogo is bij Tezet erg makkelijk. Selecteer in een paar klikken een Paaspakket voor je Personeel naar keuze, geef het aantal door en kies voor extra opties als 'Etiket met jouw logo en tekst' of 'Een label met jouw logo'.